“Osječko. Pije se s razlogom” – humanitarna akcija Pivovare Osijek i KBC Osijek

Pivovara Osijek i KBC Osijek održali su u utorak 23. kolovoza u prostorijama KBC Osijek medijsku konferenciju na kojoj su najavili suradnju u vidu humanitarne akcije, 1 litra – 1 kuna.


Riječ je o akciji u kojoj će Pivovara Osijek od svake prodane litre Osječkog piva 1 kunu donirati KBC Osijek. Na medijskoj konferenciji sudjelovali su doc. dr. sc. Željko Zubč, dr. med., ravnatelj KBC Osijek, Antonio Drobina, direktor Pivovare Osijek, Vlatko Kopić, dr. med. dent., zamjenik ravnatelja KBC Osijek i doc. dr. sc. Andrijana Muller, dr. med., predstojnica Klinike za ginekologiju i opstetriciju.

Direktor Pivovare Osijek Antonio Drobina istaknuo je kako je fokus Pivovare uvijek bio grad Osijek i njegovi građani te su, kako bi dodatno pomogli gradu odlučili pokrenuti kampanju koja će ujediniti i potaknuti Osječane na pomoć našoj bolnici.

Cilj kampanje je kupovina novog uređaja za3D i 4D ultrazvuk Philips ClearVue 650. Predstojnica Klinike za ginekologiju i opstetriciju Andrijana Muller istaknula je kako je nabava ovakvog uređaja od velike važnosti za našu bolnicu jer će se skratiti razdoblje čekanja ultrazvučnog pregleda, a svim trudnicama, rodiljama i ginekološkim pacijenticama omogućiti pristup vrhunskom uređaju koji će poboljšati kvalitetu usluge, a samim time i cijelog KBC Osijek.

Humanitarna akcija počinje23. kolovoza, a trajat će sve dok se ne prikupe sredstva za kupnju uređaja, a u akciju ulazi svako prodano Osječko pivo na području grada Osijeka. Akcija 1 litra – 1 kuna održava se i za vrijeme trajanja Dana prvog hrvatskog piva od 7. do 17 rujna gdje će potrošnja piva također ulaziti u donaciju KBC Osijek. U sklopu ove akcije „Osječko. Pije se s razlogom“ bit će pokrenuta i kampanja “Đir s razlogom” u kojoj će sudjelovati dvadesetak osječkih kafića iz svih dijelova grada. Ova kampanja ima za cilj potaknuti Osječane na druženje uz Osječko kojim izravno pomažu svojim sugrađanima.

Tijekom humanitarne akcije Pivovara Osijek planira nam pokazati brojne razloge zbog kojih se Osječko pivo pije, a najvažniji je pomoć svom gradu. Čelni ljudi Pivovare Osijek i KBC Osijek zajedno su pozvali Osječane na sudjelovanje uz nadu da će prepoznati važnost ove akcije te da ćemo svi udruženim snagama pokazati da se Osječani uvijek drže zajedno i da mogu računati jedni na druge.

19. kolovoz 2016.