Da je lako biti prvo, svako bi bilo Prvo

Prvo hrvatsko pivo 1664 je pivo iznimne kvalitete te prepoznatljivog okusa i arome, koje se unatoč brojnim preprekama proizvodi od 1664. godine. Pivo iz naše proizvodnje i danas – 355 godina kasnije, okupljaju istinske pivopije koji se znaju opustiti uz originalno tradicionalno pivo.

Bogata i izbalansirana aroma

Duga tradicija Prvog piva nastavlja se zahvaljujući upornosti i vrhunskim sastojcima od kojih proizvodimo pivo: svijetli i karamel slad dobiven od vrhunskih sorti jarog ječma te svjetski poznatih sorti gorkog i aromatskog hmelja koje mu daju bogatu i izbalansiranu sladno-hmeljnu aromu.

Preko veze bilo bi bezveze

Ovo pivo motivira ljude da pronađu svoj put, nadiđu sve prepreke i ostvare svoje snove, a inspiracija počinje već prvim osvježavajućim gutljajem. I to sve zahvaljujući pivaru Baueru koji nije stao unatoč preprekama, nego je stvorio pivo po mjeri vrsnih poznavatelja i uživatelja kvalitetnog piva. Izazov pivara u 17. st. bio je preživjeti Turke, birokraciju i kugu. Preživjeli smo sve i danas smo tu jer da smo ga radili preko veze bilo bi bezveze.

Pivarski kruh

Kruh možete napraviti i s pivom! Trebate šalicu i pol brašna, dvije žlice šećera, dvije žlice praška za pecivo, četvrt šalice lanenih sjemenki, jedni žličicu soli, po želji četvrt šalice suncokreta i malo bosiljka, žlicu ulja i jedno Osječko crno. Izmiješajte čvrste sastojke, zatim dodajte ulje i pivo. Čekajte dok se dobivena smjesa ne podigne, a potom je ispecite i ohladite.

Ambalaža

  • 0,5L staklena boca
  • 0,5L limenka
  • Bačva