Dani prvog hrvatskog piva

Svaka jesen Osijeku ne donosi samo zlatno lišće, već i zlatne kapi Prvog hrvatskog piva. Ova tradicionalna pivarska manifestacija sjedinjuje najbolje od hrane i pića sa zvucima slavonskih tamburaša i poznatih domaćih sastava.

Lijeva obala Drave tada, na desetak dana, postaje magnet za više od 50.000 posjetitelja. Pristižu strani turisti željnih lokalnih gastronomskih iskustava, ali i domaći, privučeni vrhunskom zabavom i posebnom ponudom omiljenih piva. Sve to začinjeno je nagradnim pivskim igrama za sve posjetitelje!

2022.

Puno bolji dani su u pripremi. Kao i svake godine za Vas pripremamo glazbeni i gastronomski sadržaj, zabavu i veselje koje se dugo pamti.
Ove godine svoje hitove izvodit će:
07.09. srijeda, ŽELJKO BEBEK
08.09. četvrtak, HARIS DŽINOVIĆ
09.09. petak, BAJAGA & INSTRUKTORI
10.09. subota, LEXINGTON
11.09. nedjelja, JOLE

2021.

Posebni dani, DANI PRVOG HRVATSKOG PIVA vratili su se u najljepši grad na Dravi. Dani širokih osmijeha, druženja, piva, fine klope i veselih društava su ponovno u gradu! U rekordnom roku, unatoč svim preprekama Dani piva su digli svoje šatore, doveli odlične izvođače Željka Bebeka, Crvenu Jabuku i Slavonia Band i zabavljali grad kroz tri dana festivala koje je pratila grupa VERITAS svo vrijeme trajanja.

2020.

Tužna godina, godina bez najdraže manifestacije svih ljubitelja zabave, smijeha, plesa, fine papice i druženja. COVID-19 je uzeo svoj danak i ovo je prva godina unazad mnogih koja je ostala bez najpoznatije slavonske, pivske manifestacije.

2019.

Svaka godina je naša godina. Raznovrstan program je i ove godine bio ispunjen odličnom glazbom, vrhunskom hranom, zabavnim igrama i brojnim iznenađenjima te najstarije hrvatsko pivo teklo je u potocima.

2018.

Na lijevoj obali Drave pod okriljem krošnji
topola i zvjezdanog neba u pradavnom okrilju
katakombi uz zvukove najpoznatijih tamburaških
bendova, mirise tradicionalnih pivarskih jela i
užitke u prvom hrvatskom pivu stiže osvježenje i
puno zabave u organizaciji najstarije
hrvatske pivovare proslavili smo 10. obljetnica manifestacije.

2017.

Spoj zabave i tradicije pivarstva cilj je DANA PRVOG HRVATSKOG PIVA. I ove godine smo stvorili poznatu pivsku atmosferu u regiji koja iz godine u godinu privlači domaće, a i strane turiste.

2016.

OSIJEK 7.9. – 17.9.
Lijeva obala Drave, Katakombe

Jole – 7.9.
Marijan Ban i Diktatori – 8.9.
Slavonske lole – 9.9.
Baruni – 10.9.
Gazde – 11.9.
Željko Bebek – 15.9.
Mejaši – 16.9.
Slavonija Band – 17.9.

2015.

Pod sloganom “Puno bolji dani”
na lijevoj obali Drave održani su
još jedni Dani prvog hrvatskog piva.
Započeli su odličnom Majom Šuput, a završili
Slavonskim lolama.

2014.

To smo ljeto okrunili vrhunskom feštom u gradu na Dravi. Ugostili smo, između ostalih, Opću opasnost,  Gazde i Najbolje hrvatske tamburaše, izvrsno se zabavili – a omogućili smo i znatiželjnicima
posjet pivovari, gdje smo otkrili dio tajne vrhunskog okusa našeg Osječkog piva!

2013.

Posebni dani, jer smo imali dva odvojena šatora za svačiji ukus – rock i tamburice te u pet večeri u oba istodobno imali nezaboravne koncerte, uz tradicionalno vrhunske specijalitete i hektolitre Osječkog piva!

2012.

Pod sloganom “Volim Osijek, pijem Osječko”
održani su četvrti Dani prvog hrvatskog piva, s Pivarskim šetnjama i atraktivnom vožnjom zaprežnim kolima. Nastupili su brojni tamburaški sastavi, uključujući Slavonia band, Gazde i Slavonske lole. Nastavio se i Osječko Tramfest, party u tramvaju uz DJ-a i Osječko te ograničen broj ulaznica. Ponudili smo besplatnu autobusnu liniju za sve događaje – za odgovorno uživanje.

2011.

Dvostruki program obilježio je i treće Dane prvog hrvatskog piva: u Tradicionalnom programu nastupili su tamburaši predvođeni Slavonia bandom, a u Urbanom programu u TramFestu imali smo disco, hip hop, house i rock partyje. Nisu izostale ni tradicionalne Pivarske šetnje!

2010.

Potaknuti uspjehom prvih dana, kreirali smo
četverostruki program – Tradicionalni na lijevoj obali Drave, kod Katakombi sa Slavonia bandom, Gazdama i drugim adutima te Urbanim programom Osječko TramFest. Kulturni program sastojao se od Orient Exprestoa te predavanja o pivu. Turistički program uključio je Pivarsku šetnju, od stare Šeperove pivovare preko Korza do lijeve obale Drave.

2009.

Još 2009. niknula je ideja o Danima prvog
hrvatskog piva, sa zabavnim i gastronomskim programom, pratećim izložbama te atrakcijama, kao što je prijevoz starogradskim fijakerom. Igrali smo i pivske igre, uživali uz tamburašku glazbu te isprobali starinski eko ringišpil. Osječko je posluživalo osoblje odjeveno u stilizirane tradicionalne odore za potpuni dojam.