Crno je uvijek u modi

Svaki čovjek koji drži do sebe mora u hladanjaku imati jednu malenu, hladnu bocu crnog - za crne dane. Kažu da je crno uvijek u modi, a upravo je Osječko crno pivo za svaku prigodu. Njegova neodoljivost izvire iz činjenice što je bogatog okusa, a opet pitko i pogodno za čestu konzumaciju te se izvrsno sljubljuje s mnogim jelima.

Otjerajte crne misli

Osječko crno svoju boju duguje karamelu koji nastaje previranjem šećera iz sladovine, pod utjecajem pivskog kvasca. To utječe povoljno na bogatstvo i posebnu aromu, koja je neponovljiva i jedinstvena na tržištu. Otjerajte crne misli, popijte Osječko crno i razvedrite se!

Dugačka tradicija crnog

Crno se u nas proizvodi još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Desetljeća tradicije urodila su plodom: neprikosnovenim pivo raskošnog bukea i stabilne pjene, vrlo blago slatkasta i puna arome. Osobitu smo pozornost pružili pitkosti, pa je tako Osječko crno zadržalo samo blagu notu gorčine za pravo osvježenje.

Ambalaža

0,5L staklena boca
Bačva

Degustirajte s nama

Kako degustirati Osječko? Potreban vam je prostor u kojem ćete se ugodno osjećati, svijetao i bez drugih mirisa. Poslužite se velikom, čistom čašom. Pivo neka ne bude odveć hladno, kako biste mogli osjetiti arome. Pri istakanju obratite pozornost na to kako se formira pjena - slobodno može ići i iznad ruba čaše. Zatim ga prinesite nosu i osjetite miris. Možete li zamijetiti njegovu aromu bez da ga okusite? Poslije naglo ispijte gutljaj i pričekajte. Neke note se mogu osjetiti tek nešto kasnije.

Pivarski kruh

Kruh možete napraviti i s pivom! Trebate šalicu i pol brašna, dvije žlice šećera, dvije žlice praška za pecivo, četvrt šalice lanenih sjemenki, jedni žličicu soli, po želji četvrt šalice suncokreta i malo bosiljka, žlicu ulja i jedno Osječko crno. Izmiješajte čvrste sastojke, zatim dodajte ulje i pivo. Čekajte dok se dobivena smjesa ne podigne, a potom je ispecite i ohladite.