Crno je uvijek u modi

Svaki čovjek koji drži do sebe mora u hladnjaku imati jednu malenu, hladnu bocu crnog - za crne dane. Kažu da je crno uvijek u modi, a upravo je Osječko crno pivo za svaku prigodu. Njegova neodoljivost izvire iz činjenice što je bogatog okusa, a opet pitko i pogodno za čestu konzumaciju te se izvrsno sljubljuje s mnogim jelima.

Otjerajte crne misli

Osječko crno svoju boju duguje karamelu koji nastaje previranjem šećera iz sladovine, pod utjecajem pivskog kvasca. To utječe povoljno na bogatstvo i posebnu aromu, koja je neponovljiva i jedinstvena na tržištu. Otjerajte crne misli, popijte Osječko crno i razvedrite se!

Duga tradicija crnog

Crno se u nas proizvodi još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Desetljeća tradicije urodila su plodom: neprikosnovenim pivo raskošnog bukea i stabilne pjene, vrlo blago slatkasta i puna arome. Osobitu smo pozornost pružili pitkosti, pa je tako Osječko crno zadržalo samo blagu notu gorčine za pravo osvježenje.

Degustirajte s nama

Kako degustirati Osječko? Potreban vam je prostor u kojem ćete se ugodno osjećati, svijetao i bez drugih mirisa. Poslužite se velikom, čistom čašom. Pivo neka ne bude odveć hladno, kako biste mogli osjetiti arome. Pri istakanju obratite pozornost na to kako se formira pjena - slobodno može ići i iznad ruba čaše. Zatim ga prinesite nosu i osjetite miris. Možete li zamijetiti njegovu aromu bez da ga okusite? Poslije naglo ispijte gutljaj i pričekajte. Neke note se mogu osjetiti tek nešto kasnije.

Gulaš sa crnim pivom

Potrebno vam je: 500 g govedine od buta, 1 crveni luk, 1 mrkva, 2 krumpira, 3 češnja češnjaka, 0.50 l mesnog temeljca, 2 dl crnog piva, pola žlice pšeničnog brašna, maslinovo ulje, sol, svježe mljeveni papar, lovorov list, sušeni timijan. Priprema: Luk, mrkvu i krumpir narežite na deblje kolutove, meso narežite na kockice i posipajte ga brašnom (uvaljajte svaki komadić). Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte sitno nasjeckani češnjak, promiješajte pa izvadite luk iz lonca. Dodajte još maslinovog ulja i popržite kockice mesa sa svih strana. Podlijte mesnim temeljcem. Dodajte mrkvu, krumpir, pivo, poprženi luk, lovorov list i timijan. Posolite i popaprite, dobro promiješajte i pustite da se kuha na laganoj vatri oko 2,5 sata. Povremeno promiješajte.

Ambalaža

  • 0,5L staklena boca
  • Bačva