Osječka pivovara uz hrvatske bolnice

Donacija osvježavajućeg pića medicinskom osoblju hrvatskih bolnica kao znak zahvale za nesebičnost i požrtvovnost.

U jeku borbe s koronavirusom, Osječka pivovara kao proizvođač alkoholnih i bezalkoholnih napitaka odlučila je donirati Lola Cole medicinskom osoblju hrvatskih bolnica u znak zahvalnosti za sve što čine za društvo u ovim iscrpljujućim trenutcima.

Pokrenuta je inicijativa #pomozipomagačima s kojom smo započeli donacije od 1000 litara Lola Cole osječkoj, našičkoj i vukovarske bolnici. Tu nismo stali te smo priču proširili i do Zagreba, do Vinogradske bolnice te Dubrave. Nije nam namjera stati, obzirom na mjere civilnog stožera i oprez te ograničenost kretanjem, pokušat će izvršiti donaciju što većem broju bolnica. Osim toga u suradnji sa osječkom tvrtkom Skripta koja se priključila inicijativi, napravili smo do tisak majica, te iste donirali sa sada već prepoznatljivim #pomozimopomagačima za vrijedne i neumorne medicinare koji pomažu oboljelima.

Jasno nam je da gazirani napitci u ovom trenutku nisu prioritet medicinskom osoblju bolnica, ali nadamo se da će ih par gutljaja naše slavonske Cole barem na sekundu razveseliti i osvježiti.

Nadamo se da će slatki gutljaji bezalkoholnog pića ovim neustrašivim i velikodušnim ljudima na prvoj crti obrane od virusa pružiti trenutke normalnosti u izvanrednoj situaciji. Vjerujemo da medicinskom osoblju ne trebaju samo maske već im možemo pomoći i ručkom, pićem, slasticama ili bilo čime što je u našoj moći.

U skladu s time, Osječka pivovara uz hashtag #pomozipomagačima, poziva i druge male i velike slavonske proizvođače da im se pridruže i doniraju svoje ukusne proizvode našičkoj bolnici te tako pomognu onima koji nama pomažu u ova delikatna vremena.

05. srpanj 2020.