Otvorena suradnja Veleučilista u Karlovcu i Osječke pivovare

Ovim ugovorom Veleučilište ispunjava misiju prema kojom sve više postaje okosnica održivog razvoja i sinergijskog djelovanja visokoškolskog obrazovanja, gospodarstva i društvene zajednice, rekao je v.d. dekana prof. Ivan Štedul.

Karlovačko Veleučilište zaista se ima s čime pohvaliti, s mini pivovarom vrijednom više od milijun kuna financiranom europskim novcem, laboratorijem za analizu piva, a od danas i ugovorom o suradnji s najstarijom hrvatskom pivovarom, onom iz Osijeka.

Veleučilište u Karlovcu već dugi niz godina ima odličnu suradnju s Heinekenom Hrvatska, no sad ulazi u drugu fazu proširenjem gospodarske suradnje i s Osječkom pivovarom.

Danas je u Atriju znanja Veleučilišta, potpisan Ugovor s Osječkom pivovarom kojim Veleučilište u Karlovcu nudi svoj “know how” još jednoj hrvatskoj pivovari i to u procesima proizvodnje i analize piva i pivarskih sirovina. Ugovor o suradnji potpisali su v.d. dekana Veleučilišta prof. Ivan Štedul i direktor Osječke pivovare Ivan Komak.

– Naša druga djelatnost je suradnja s gospodarstvom, naša oprema koja je nabavljena kroz projekt Atrija znanja nam pruža mogućnost i spoj s gospodarskim subjektima i ispitivanjem proizvoda i kontrole kvalitete, što nas stavlja da smo vodeći laboratorij na ovom području. Uprava i direktor Osječke pivovare su prepoznali naše mogućnosti i pružili nam priliku, rekao je prof. Marko Ožura.

Kako je dodao, razvoj novih proizvoda i kontrola kvalitete predmet je ugovora koji smo danas potpisali. Spoj pivarstva, turizma i marketinga je ideja koju želimo podržati, pa je i “Poziv na pivo” Turističke zajednice Karlovca bio dodatna inspiracija do ponude samo poziv nego i proizvodnju novih piva za potrebe turizma i turističke promocije.

Po riječima v. d. dekana prof. Ivana Štedula, Veleučilište provodi programe učenja i razvoja istraživanja u skladu s potrebama gospodarstva. Ovim ugovorom Veleučilište ispunjava misiju prema kojom sve više postaje okosnica održivog razvoja i sinergijskog djelovanja visokoškolskog obrazovanja, gospodarstva i društvene zajednice.

Potpisivanju ugovora su nazočili gradonačelnik Karlovca Damir Mandić i županica Martina Furdek-Hajdin, a svi su imali priliku probati nova piva iz mini pivovare Veleučilišta koje sa svojim mentorima kuhaju studenti. Odličan American pale ale i stout novi su okusi iz veleučilišne pivovare.

  • izvor KA portal.

14. prosinac 2021.