Gulaš sa crnim pivom
Potrebno vam je: 500 g govedine od buta, 1 crveni luk, 1 mrkva, 2 krumpira, 3 češnja češnjaka, 0.50 l mesnog temeljca, 2 dl crnog piva, pola žlice pšeničnog brašna, maslinovo ulje, sol, svježe mljeveni papar, lovorov list, sušeni timijan.
Priprema: Luk, mrkvu i krumpir narežite na deblje kolutove, meso narežite na kockice i posipajte ga brašnom (uvaljajte svaki komadić). Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte sitno nasjeckani češnjak, promiješajte pa izvadite luk iz lonca. Dodajte još maslinovog ulja i popržite kockice mesa sa svih strana. Podlijte mesnim temeljcem. Dodajte mrkvu, krumpir, pivo, poprženi luk, lovorov list i timijan. Posolite i popaprite, dobro promiješajte i pustite da se kuha na laganoj vatri oko 2,5 sata. Povremeno promiješajte.